Saturday, December 3, 2011

Saffransdoftande fisksås

1 msk smör
saffran
1 msk hummerfond
1 fiskbuljongtärning
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
½ dl vitt vin
vit & svart peppar
salt

Fräs saffrani smöret. Blanda i resten av ingredienserna.

Pasta Musslor

500 g Musslor/Vongole med skal
2 msk olivolja
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
½ dl vin
1 grönsaksbuljongtärning

Fräs olja, smör och vitlök. Blanda i vin och buljong. Koka upp och blanda i musslorna. Blanda runt med jämna mellanrum. Koka musslorna tills de har öppnat sig.

Pannbiffar

400 g nötfärs
250 g fläskfärs
1 msk ströbröd
1 msk stark söt senap
1 msk soja
1 tsk mald rosmarin
salt
svart & vit peppar
10 cm purjolök
2 ägg

Blanda ströbröd, senap, soja, salt och peppar och låt stå ett par minuter. Mal rosmarinen i en mortel. Hacka purjolöken fint. Blanda i rosmarinen och purjolöken. Blanda i köttfärsen och äggen. Stek i olja och smör.

Sås: Häll lite vatten i stekpannan. Tillsätt lite grädde. Smaka av med soja, salt och peppar