Vildsvinsfransyska
Salt
Skär köttet på längden så att du får ett par avlånga bitar. Salta rikligt och vakuumförpacka bitarna var för sig. Det går att packa bitarna tillsammans, men var då noga med att de ligger var för sig och har rätt form. Formen kan nämligen inte ändras efter behandlingen i sous viden. Placera i sous vide på 55 grader i 24 timmar. Bryn bitarna innan servering.
Sunday, January 12, 2020
Kalkonlår - sous vide
1 kalkonlår med skinn
Salt
Svartpeppar
Salta låret rikligt och vakuumförpacka det. Placera i sous viden på 65 grader i 5 timmar.
Bena ur låret och dela köttet i större bitar. Krydda bitarna med peppar och stek på hög värme för att få fin yta.
Salt
Svartpeppar
Salta låret rikligt och vakuumförpacka det. Placera i sous viden på 65 grader i 5 timmar.
Bena ur låret och dela köttet i större bitar. Krydda bitarna med peppar och stek på hög värme för att få fin yta.
Tacokryddblandning
Sparrissoppa
500 g sparris
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olja
2 tärningar grönsaksbuljong
7 dl vatten
2 dl kokosgrädde
1 tsk fisksås
Svartpeppar
Salt
Hacka löken fint och dela sparrisen i mindre bitar. Fräs löken mjuk i smör och olja. Fräs sen även sparrisen. Tillsätt buljongtärningarna och vatten. Koka i 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt kokosgrädde och smaka av med fisksås, svartpeppar och salt.
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olja
2 tärningar grönsaksbuljong
7 dl vatten
2 dl kokosgrädde
1 tsk fisksås
Svartpeppar
Salt
Hacka löken fint och dela sparrisen i mindre bitar. Fräs löken mjuk i smör och olja. Fräs sen även sparrisen. Tillsätt buljongtärningarna och vatten. Koka i 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt kokosgrädde och smaka av med fisksås, svartpeppar och salt.