1,5-2 kg rostbiff
3 st gula lökar
10-15 st enbär
1 msk rosmarin
1 msk timjan
1 liter vatten
1 liter torrt vitt vin
2 msk flytande oxbuljong
2 dl sherry
1 dl soja
2 msk maizena
salt och peppar
Salta och peppra rostbiffen och bryn den ordentligt runt om i en stekgryta. Ställ in grytan med rostbiffen i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 52 grader. Ta ut och låt rostbiffen svalna. Fräs löken med enbären, rosmarinen och timjanen i stekgrytan. Häll på vattnet, vinet och buljongen. Låt koka ihop i 15 minuter. Låt lagen svalna. Lägg sedan tillbaks rostbiffen i lagen och ställ in alltihop i kylen i ca 1 dygn.
Lyft ur rostbiffen ur lagen och låt lagen koka ner till dess att ca 1 liter återstår och sila därefter av löken. Smaksätt lagen med sherryn och sojan och red av med maizenan utrört i vatten. Smaksätt med salt och peppar.
No comments:
Post a Comment