Dovhjortsbiffar med timjansmör
1 gul lök
3 msk smör
600g dovhjortsfärs
2 äggulor
2 tsk mejram
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl kokosgrädde
fisksås
Timjansmör
100 g rumsvarmt mjölkfritt smör
1 msk olivolja
1 msk finhackad färsk timjan
1 liten vitlöksklyfta
2 krm salt
Salta färsen minst 1 timme innan och förvara den i kylen. Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk utan att den tar färg och låt sen svalna.
Rör ihop smör, olja, timjan, pressad vitlök och salt till timjansmöret.
Blanda lök, äggulor, mejram, salt, peppar och kokosgrädde. Smaka av med fisksås så att kokosgräddens söta smak försvinner. Blanda färsen med kokosgräddsblandningen och låt blandningen stå och dra ihop sig 15 min. Blöt händerna i kallt vatten och forma biffar. Bryn biffarna på bägge sidor och stek ev. färdigt biffarna i ugn på 175 grader.
Inspiration: https://www.ica.se/recept/dovhjortsbiffar-med-timjansmor-716888/
No comments:
Post a Comment