300 g möjlig potatis
220 g vatten
25 g jäst
½ dl olivolja
500 g vetemjöl special
1 ½ tsk salt
Olivolja
Salt
Rosmarin
Skala potatisen så att det blir 300 g och koka den. Passera potatisen och låt den svalna.
Blanda 37-39 graders vatten med jäst och olivolja. Tillsätt mjöl och potatis. Knåda degen i maskin 9 min. Tillsätt salt och arbeta degen 1-3 min till. Gör ett glutenprov för att se när degen är klar.
Strö lite mjöl över degen och jäs under duk i 40 min.
Pensla en långpanna med olivolja. Stjälp upp degen i långpannan och tryck ut den så att den blir fyrkantig. Tillsätt lite mjöl så att degen inte fastnar på fingrarna.
Jäs ytterligare 30 min under bakduk.
Pensla med olivolja. Strö salt och rosmarin över. Grädda på nedersta falsen i ca 35 min på 225 grader i vanlig ugn.
No comments:
Post a Comment