1 l färsk trumpetsvamp
2 msk smör
1 gul lök
2 msk vetemjöl
1 l köttbuljong
1 tsk kapris
1 dl riven parmesanost
1,5 dl grädde
cayennepeppar
salt
Lägg svampen i en gryta och koka tills allt vatten har avdunstat. Ta bort en del av svampen och lägg åt sidan. Tillsätt fin hackad lök och smör, sjud i 5 minuter. Tillsätt vetemjöl, buljong, kapris, parmesan och grädde, sjud i 5-10 minuter. Mixa soppan med stavmixer. Lägg tillbaka den sparade svampen. Smaka av med cayennepeppar och salt.
Saturday, July 21, 2007
Thursday, July 12, 2007
Pasta con gamberatti & zucchine
4 personer
500g pasta farfalle
½ lök
2 vitlöksklyftor
1-2 små piri-piri
ett par matskedar olivolja
3 blad salvia
4 blad fransk dragon
½ dl vatten
½ dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 zucchini
150 g räkor
Koka upp vatten till pastan. Finhacka löken, dela vitlöken i bitar och krossa piri-pirin. Häll olivolja i en wok-panna, tillsätt lök, vitlök och piri-piri. Stek i 5-10 min. Salta pastavattnet och koka pastan. Tillsätt sen salvia, dragon, vatten, vin och buljong. Koka i 5-10 min. Skär zucchinin i strimlor. Tillsätt sist zucchini och räkor. Fräs tills zucchinin är mjuk. Blanda i den kokta pastan mot slutet.
Ett vitt torrt vin passar utmärkt till.