Sunday, May 2, 2010

Enids Fiskpate

300 g frysta kräftstjärtar/räkor
50 g smör
600 g torsk och lax
2 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk mjöl
1 dl creme fraiche
4 dl grädde
2 ägg

Fräs upp kräftstjärtarna i smöret i en stekpanna. Finfördela fiskfileerna i foodprocessorn med saltet. Blanda därefter fisken med peppar, mjöl, grädde och creme fraiche. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör sist ner kräftstjärtarna. Smörj en avlång form 1,5 - 2 liter. Lägg en remsa bakplåtspapper i botten. Grädda i vattenbad 1 tim 15 min i 200 grader i botten. Täck ev. med folie. Patén håller sig 4 dagar i kylskåp alt frys.


Örtsgårdssås

200 g spenat
1 dl dill
1 dl persilja
1 dl gräslök
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
1 tsk dragon
1 tsk körtel
Smaksätt med 2 krm salt. Bland allt. Den går att göra dagen innan, tillsätt gräslöken samma dag.

No comments:

Post a Comment