Sunday, May 2, 2010

Svamprisotto

4 port

2 finhackade lökar
3 msk smör
4 dl ris (grötris)
13 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 tärning svampbuljong
2 dl riven parmesan
400 g svamp, Karljohan (Kantarell, Portobello, Champinjon)
ev. vitt vin
ev. vitlökspulver


Fräs löken så att den blir mjuk. Häll i riset och låt det svettas. Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningarna. Häll mindre mängd vatten över riset i omgångar. Tillsätt ev. vitt vin och låt koka in. Stek upp svampen med salt och ev. vitlökspulver.
Vid sista omgången vatten tillsätt även svampen. När vattnet dragit in och riset nästan är klart blanda i paremesan och en klick smör.
Lägg en handduk över grytan och ställ risotton att vila några minuter.

No comments:

Post a Comment