Tuesday, December 28, 2010

Svamplasagne


500 g lasagneplattor gjorda på färsk pasta
500 g svamp (Kantareller, Karljohan, Blodsopp)
6 st schalottenlökar
5 msk smör
2,5 msk vetemjöl
3,5 dl vatten
3,5 dl grädde
200 gram mozzarella
1,5 dl riven parmesan
salt och vitpeppar
Hacka löken, och skiva svampen till lagom stora bitar. Fräs löken i lite smör, tillsätt svampen, salta och fräs i lite mer smör. Strö mjölet över och rör om. Späd med vatten och grädde. Koka upp under omröring och låt småputtra till en fin konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
Häll lite sås i botten av en form och vara därefter lasagneplattor, ost och sås om vart annat. Avsluta med sås ost på toppen. Grädda i 200 grader i ca 15-20 min eller tills lasagnen fått en fin färg.
src: http://www.tasteline.com/Recept/Svamplasagne_2

No comments:

Post a Comment