1 kg färska musslor
3 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
2 msk smör
2 msk olivolja
1 ½ dl vitt vin
3 dl vatten
1 tsk salt
1 fiskbuljongtärning
1 msk persilja
Hacka vitlök och pepparfrukt. För mer smak kan vitlök och pepparfrukt dra i en skål med olivolja i ett par timmar. Fräs vitlök och pepparfrukt i ett par minuter i smör och olja. Tillsätt vin, salt, vatten och fiskbuljong och koka upp. Lägg i musslor och koka tills musslorna är klara. Lägg i persilja och blanda runt.
När man kokar flera kilo musslor kan man koka dom i omgångar i samma spad.
Monday, April 15, 2013
Saturday, April 13, 2013
Torta di mele
8 st Royal Gala äpplen
75g Smör
1 dl Socker
1 msk Kanel
½ msk Ingefära
2 msk Honung
1 msk saft av en Citron
2 msk Cointreau
½ pkt Filodeg
50g Smör
Olja
Skala, kärna ur och dela äpplena i små kuber. Smält smör och blanda i socker, kanel, ingefära, honung, citron och cointreau. Blanda i äpplekuberna. Fräs tills äpplena blivit lite mjuka.
Ta en avlång form och lägg ett filodegsark i botten med kanterna utanför. Pensla varje filodegsark med smör och olja. Varva tills arken är slut. Lägg äppleblandningen ovanpå det sista arket och lyft upp filodegsarken så att tårtan stängs, pensla varje ark med smör eller olja.
Thursday, April 11, 2013
Biffar
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
2 vitlöksklyftor
½ dl färsk basilika
½ msk dijonsenap
½ dl parmesanost
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
2 vitlöksklyftor
½ dl färsk basilika
½ msk dijonsenap
½ dl parmesanost
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olja
Blanda först salt, peppar, ägg, pressad vitlök, sönder klippt basilika, senap, parmesan, tomatpuré, vatten och olja. Blanda sen i nötfärsen. Forma till 8 biffar och stek i rikligt med smör och olja.