1 gul lök
4 msk smör
4 l nässlor
4 msk vetemjöl
2 krm cayennepeppar
2 grönsaksbuljongstärningar
1.5 l vatten
Grädde/Havregrädde
Ägg
Bacon
Salladslök
Skölj av nässlorna ordentligt. Hacka löken. Fräs löken i 1 msk smör. Tillsätt resten av smöret och nässlorna i omgångar. Fräs tills nässlorna är mjuka. Blanda i vetemjöl och cayenepeppar. Lägg i buljongtärningar. Häll på vattnet och låt soppan koka i 10 minuter. Mixa soppan med stavmixer.
Servera med grädde alt. havregrädde samt kokta ägghalvor, knaperstekt bacon och finstrimlad salladslök.
Sunday, April 9, 2017
Friday, April 7, 2017
Långstekt fläskkarré
1,2 kg karré
1 lök
¼ citron
5 cm ingefära
1 msk lemon grass
3 vitlöksklyftor
1 tsk anisfrö
Piri piri
1 tsk Fisksås
1 tsk Salt
Peppar
4 dl vatten
Sås:
4 msk japansk soja
2 msk socker
Skär karrén i skivor. Stek karrén i en stekgryta så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Stek löken och lägg i köttet. Lägg i citron, ingefära, lemon grass, skivade vitlöksklyftor, anisfrö, piri-piri, fisksås och vatten. Sätt in i ugnen i 2 timmar på 125 °C.
Lyft ur köttet och blanda i japansk soya och socker. Reducera till hälften.
Äpplepaj med maräng
5-6 äpplen, helst syrliga
100 g smör mjölkfritt
1 dl mjöl
1 dl socker
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 msk ingefära
0,5 dl socker
2 äggvitor
1 dl socker
Smält smöret. Blanda mjöl, socker, havregryn och bakpulver. Tillsätt det avsvalnade smöret.
till en fast maräng. Ta ut pajen och lägg på marängen och låt stå på eftervärmen i minst 10 min.
100 g smör mjölkfritt
1 dl mjöl
1 dl socker
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 msk ingefära
0,5 dl socker
2 äggvitor
1 dl socker
Smält smöret. Blanda mjöl, socker, havregryn och bakpulver. Tillsätt det avsvalnade smöret.
Tärna äpplet och blanda med potatismjöl, vaniljsocker, kanel, ingefära och socker.
Förgrädda botten ett par min. Lägg i äpplen och grädda i 25 min. Vispa äggvita och sockertill en fast maräng. Ta ut pajen och lägg på marängen och låt stå på eftervärmen i minst 10 min.