800 g zucchini
2 msk finhackad lök
1 msk smör
1 msk olja
2 hönsbuljongstärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
½ krm peppar
1 tsk basilika
2 äggulor
1 dl riven parmesanost eller annan ost med mycket smak
Krutonger
6 skivor formfranska
5 msk smör
Skala zucchinin med potatisskalare så att det yttersta gröna försvinner, men det inre ljusgröna är kvar. Skär zucchinin i sockerbitsstora bitar. Fräs löken i smör och olja. Fräs zucchinin i smör och olja utan att bryna det. Späd med buljong och krydda med salt, peppar och basilika. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter under lock eller tills zucchinin är mjuk. Vispa samman äggulorna med osten och en skvätt vatten. Ta av soppan från värmen och häll ägg-blandningen i soppan, som sedan inte får koka.
Dela formfranskan i sockerbitsstora bitar och stek i omgångar med smör tills de får fin färg.
No comments:
Post a Comment