Saturday, September 19, 2020

Vildsvinsgryta med orange paprika

1,2 kg grytbitar av vildsvin
2 stora lökar
4 vitlöksklyftor
6 blad färsk salvia
4 kvistar färsk rosmarin
8 enbär
2 st orangea paprikor
1,5 dl vatten
1 msk whiskeyvinäger
2 dl kokosgrädde
Smör
Salt
Vitpeppar

Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Lägg löken åt sidan och fräs köttbitarna i omgångar. Salta och peppra varje omgång kött. Hacka vitlök, salvia, rosmarin fint och krossa enbären. Hacka paprikan. Lägg kött, lök, paprika och kryddor i en stekgryta. Häll lite vatten över, men det gör inget om köttet inte täcks eftersom löken, paprikan och köttet kommer att ge mer vätska. Småkoka under lock i 2-3 timmar och rör om lite då och då. Grytan är klar när köttet börjar få en angenäm konsistens. Blanda då i kokosgrädden och whiskeyvinägern. 


No comments:

Post a Comment