Sunday, May 2, 2010

Pain Riche

1,5 l ljummet vatten
40 g jäst (inte mer)
2 msk salt
1 pkt + 6-7 dl vetemjöl

Smula jästen i bunken.
Lös jästen med lite vatten.
Häll i saltet sen växlande vatten och mjöl.
Låt maskinen gå 10 min.
Häll upp degen i en större bunke.
Jäs 2 timmar.

Häll upp på bakbordet.
Dela upp i 16 bröd.
Lägg 4 på varje plåt.
Gör dem lite tjockare än polkagrisar.
Jäs i knappt 2 timmar på plåten.

Pensla med kallt vatten både före och efter bakning.
Ställ in bröden ca 7-8 min i 300 grader
Ta ut dem och öppna ugnsluckan.
När temperaturen fallit till 100 grader in med alla bröden på en gång och låt ligga ca 20 min på eftervärmen.
Frys.

No comments:

Post a Comment