Monday, August 23, 2010

Knaprig blåbärspaj



Pajskal:
150 g mjukt smör

3 dl vetemjöl/mjölmix (190 g)

1½ dl strösocker
(125 g)
1½ dl havregryn

Fyllning:
250 g färska blåbär (eller frysta)
(2 dl blåbärssylt
)
1 msk balsamvinäger
2½ msk potatismjöl
Knaprig topping:
75 g smör

2½ dl havregryn

1½ dl strösocker


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i vetemjöl/mjölmix, strösocker och havregryn. Tryck ut degen i en pajform och nagga. Tryck ner kanten med aluminiumfolie så att den inte sjunker ner. Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Blanda ihop blåbär, sylt och balsamvinäger. Rör ner potatismjölet och fyll skalet.
Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i cirka 2 minuter. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Src:
http://gottgrisen.blogspot.com/2009/07/knaprig-blabarspaj.html

No comments:

Post a Comment