Monday, August 9, 2010

Trattkantarellsoppa

500 g färska rensade trattkantareller (eller 45 g torkade)
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl mellangrädde eller vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
0.75 dl torr sherry
1 dl persilja och/eller gräslök till garnering

Lägg den torkade svampen i 1 l vatten ett par timmar före tillagning. Använd sedan vattnet till soppan.

Finhacka lök och vitlök och fräs med kantarellerna i smör i en kastrull. Lägg undan hälften av svamparna till garnering. Tillsätt mjöl och buljongtärningarna och rör om tills det löst sig. Salta och peppra, slå på vatten och grädde och låt koka i 10 min. Mixa soppan med en stavmixern. Rör ner de hela kantarellerna och tillsätt sen vinägern och sist sherryn. Garnera med lite hackad persilja och/eller gräslök.

No comments:

Post a Comment