1 lök
1 morot
2 st vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
4 enbär
1 msk timjan
2 tsk salt
100 g smör
Dela revbenssidan i bitar så att de får plats i en stekpåsen utan att benen tar sönder påsen. Späcka revbenen med vitlök. Gnid in revbenen i rikligt med salt & timjan. Hacka lök och morot i mindre bitar. Varva revben med lök, morot och krossade enbär i stekpåsen. Fördela smöret och buljongtärningen överst i högen med revben. Ställ in all i ugnen i 175 grader i 2 timmar.
Glace:
1 dl ketchup
2 msk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja
1 msk soja
2 msk honung
peppar
(ett par droppar liquid smoke)
Blanda ihop alla ingredienser till glacen och häll på en återvunnen ketchupflaska.
Ta ut revbenen och borsta av lök & morotsbitar. Placera på grillen (ca 150 grader) på indirekt värme och pensla med glace. Grilla i ca 30 min och applicera rikligt med glace på båda sidorna.
Tack för ett gott recept,glazen går ju att variera efter egen smak.Min blev väldigt stark och god med torkad habanero av den starkaste sorten.:)
ReplyDeleteSka man inte koka revbenen först?
ReplyDelete