500 g vildsvinsfärs
1 gul lök
1 liten morot
1 liten palsternacka
½ dl fint hackad fänkål
1/4 pepparfrukt
2 vitlöksklyftor
1 burk krossad tomat
½ dl vatten
2 msk tomatpure
1 köttbuljongtärning
½ tsk whiskeyvinäger
1 tsk salt
olja
smör
Ta fram och salta färsen 1 timme innan. Hacka löken. Riv morot och palsternacka grovt. Hacka fänkålen och pepparfrukten fint. Stek löken mjuk. Lägg löken åt sidan. Fräs morot, palsternacka, fänkål och pepparfrukt. Lägg grönsaksfräset åt sidan.
Bryn vildsvinsfärsen. Pressa i vitlöken. Blanda i grönsakerna, krossad tomat, vatten, tomatpure, buljong och vinäger. Låt koka ihop utan lock under 2 timmar på låg värme.
No comments:
Post a Comment