Frityrsmet
2 dl vetemjöl1 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl bubbelvatten
2 äggvitor
Pudring
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
vitpeppar
Blanda mjöl, majsstärkelse, salt och bakpulver i en skål. Vispa ner 2 dl av vattnet, till en slät smet. Låt stå 30 minuter. Vispa äggvitan hårt. Blanda ner äggvita och resten av vattnet. Frityrsmeten ska vara lös.
Skär bläckfisken i ringar och salta rikligt. Låt stå 20 minuter
Torka av bläckfisken så gott det går. Lägg ner i pudringsblandningen ocj blanda väl.
Värm oljan till 190 grader. Plocka upp bläckfiskringarna ur mjölblandingen och kasta överblivet mjöl.
Doppa bläckfiskringarna i fritysmeten och fritera.
Förvara färdiga ringar i ugnen på 100 grader.
Servera med aioli, paprika, citron eller lime.
No comments:
Post a Comment