Wednesday, December 29, 2010

Hjortfärssås

500 g hjortfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk smör
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika
3 msk pesto
2 msk svampmjöl på svart trumpetsvamp
5 enbär
1/2 dl rött vin
1/2 dl vatten
2 msk soya
salt och svartpeppar

Öppna tomatburken och blanda i basilika och pesto. Krossa enbären i en mortel. Hacka och bryn den gula löken samt vitlöken mjukt i smöret. Häll i hjortfärsen och låt den bryna med under omrörning. Salta och tillsätt svampmjöl, enbär och soya. Blanda i tomatblandningen och koka upp. Blanda i vinet och ev. vatten. Koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

src: http://matochhushallning.blogspot.com/search/label/hjortf%C3%A4rss%C3%A5s

No comments: