Monday, September 15, 2014

Pilgrimsmusslor

4 färska pilgrimsmusslor

150g varmrökt bog
1 msk olja
2 msk balsamico vinäger

Sås
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
2 msk olivolja
1 ½ msk persilja
Piripiri
1 dl vitt vin
3/4 tärning grönsaksbuljong

Öppna pilgrimsmusslorna med en kniv. Ta bort alla hinnor och behåll romsäcken samt den vita muskeln. Om den vita muskeln är stor kan de delas.

Stek bogen i lite olja tills den är knaprig. Häll över balsamvinägern och låt den sjunka in i bogen.

Pressa vitlöken och finhacka löken. Fräs vitlök, lök och piri piri i olivoljan. När löken är mjuk tillsätts vin och buljongtärning. Koka upp på låg värme. Hacka persiljan fint och blanda i såsen.

Salta och grilla pilgrimsmusslorna snabbt i en grillpanna. De ska få färg, men absolut inte bli torra och sega.

Ringla lite sås på tallriken. Placera en pilgrimsmussla över. Strö knaperstekt bog över.

No comments:

Post a Comment