4 färska pilgrimsmusslor
150g varmrökt bog
1 msk olja
2 msk balsamico vinäger
Sås
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
2 msk olivolja
1 ½ msk persilja
Piripiri
1 dl vitt vin
3/4 tärning grönsaksbuljong
Öppna pilgrimsmusslorna med en kniv. Ta bort alla hinnor och behåll romsäcken samt den vita muskeln. Om den vita muskeln är stor kan de delas.
Stek bogen i lite olja tills den är knaprig. Häll över balsamvinägern och låt den sjunka in i bogen.
Pressa vitlöken och finhacka löken. Fräs vitlök, lök och piri piri i olivoljan. När löken är mjuk tillsätts vin och buljongtärning. Koka upp på låg värme. Hacka persiljan fint och blanda i såsen.
Salta och grilla pilgrimsmusslorna snabbt i en grillpanna. De ska få färg, men absolut inte bli torra och sega.
Ringla lite sås på tallriken. Placera en pilgrimsmussla över. Strö knaperstekt bog över.
No comments:
Post a Comment