Sunday, June 29, 2014
Pistage och hasselnötbars
1 dl pistagenötter
1 dl hasselnötter
8 dadlar
½ dl kokosflingor
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
1 äggvita
Salt
Kör nötterna lätt i mixern.
Lägg över nötterna i en skål.
Mixa dadlarna, solrosfrön och linfrön till en jämn smet.
Blanda dadelmixen med nötterna, solrosfrön, äggvita och lite salt.
Bred ut blandningen på en plåt. Grädda i ugn på 150 grader i 30 min.
Vitlöks- och ingefärsmarinad kyckling
600g kycklinglårfile
1 msk solrosolja
1 msk limejuice
2 cm riven färsk ingefära
2 pressade vitlökslyftor
4 msk japansk soya
2 msk honung
salt och svartpeppar
½ tsk whiskey vinäger
Blanda alla ingredienser i en plastpåse. Marinera kycklingen i 2-6 timmar. Grilla
1 msk solrosolja
1 msk limejuice
2 cm riven färsk ingefära
2 pressade vitlökslyftor
4 msk japansk soya
2 msk honung
salt och svartpeppar
½ tsk whiskey vinäger
Blanda alla ingredienser i en plastpåse. Marinera kycklingen i 2-6 timmar. Grilla
Subscribe to:
Posts (Atom)