1 kg fläskkarré
2 msk smör
2 msk olja
1 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
6 st scharlottenlökar
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 msk kinesisk soya
Skär karrén i småbitar. Salta och peppra karrén ordentligt. Bryn karrén ordentligt i smör och olja i omgångar i en stekgryta. Ta ur köttet och fräs lök, vitlök och ingefära. Tillsätt honung, vinäger, soya och vatten. Låt koka upp. Lägg i köttet och lägg på locket och koka i 1 timme och 45 min. Skiva äpplet och lägg i grytan. Ta bort från värmen. Servera med potatis eller ris.
Tuesday, January 2, 2018
Rådjursnacke
1 rådjursnacke
1 lök
3 vitlöksklyftor
½ l porter
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
1 msk timjan
1 dl svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soya
6 st enbär
Salta och peppra nacken. Bryn nacken runt om i en stekgryta. Skiva lök och vitlök och lägg i stekgrytan bredvid nacken. Fräs löken en liten stund. Häll över porter, salt och soya.
Krossa enbären och tillsätt dem tillsammans med timjan. Koka i 2,5 timme. Låt svalna i såsen.
1 lök
3 vitlöksklyftor
½ l porter
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
1 msk timjan
1 dl svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soya
6 st enbär
Salta och peppra nacken. Bryn nacken runt om i en stekgryta. Skiva lök och vitlök och lägg i stekgrytan bredvid nacken. Fräs löken en liten stund. Häll över porter, salt och soya.
Krossa enbären och tillsätt dem tillsammans med timjan. Koka i 2,5 timme. Låt svalna i såsen.
Majonäs
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1/4 tsk saft av citron
1 krm cayennepeppar
Salt efter smak
Blanda äggula, senap, vitvinsvinäger, salt, peppar. Vispa samman. Strila ner oljan under vispning. Smaka av med citron, cayennepeppar och socker.
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1/4 tsk saft av citron
1 krm cayennepeppar
1 nypa socker
1,5 dl neutral matolja (alltså inte olivolja eftersom den har en tendens att ta över smakmässigt)Salt efter smak
Blanda äggula, senap, vitvinsvinäger, salt, peppar. Vispa samman. Strila ner oljan under vispning. Smaka av med citron, cayennepeppar och socker.
Havskräftor - kokta
1 kg havskräftor
½ liten rödlök
1 vitlök
1 msk olivolja
2 krm chili
1 ½ l vatten
2 msk salt
1 msk socker
1 dl färsk persilja
1 msk dragon
Fräs lök, vitlök och chili i oljan. Häll på vatten och blanda i salt, socker, persilja och dragon. Koka upp. Lägg i havskräftorna och koka 5 minuter. Ta ur kräftorna och låt lagen och kräftorna svalna var för sig. Lägg tillbaka kräftorna i den kalla lagen och låt stå kallt över natten.
½ liten rödlök
1 vitlök
1 msk olivolja
2 krm chili
1 ½ l vatten
2 msk salt
1 msk socker
1 dl färsk persilja
1 msk dragon
Fräs lök, vitlök och chili i oljan. Häll på vatten och blanda i salt, socker, persilja och dragon. Koka upp. Lägg i havskräftorna och koka 5 minuter. Ta ur kräftorna och låt lagen och kräftorna svalna var för sig. Lägg tillbaka kräftorna i den kalla lagen och låt stå kallt över natten.
Subscribe to:
Posts (Atom)