1 liter jordgubbar
½ dl strösocker
ev ½ tsk ingefära
ev lite salt
Krossa jordgubbarna med potatispressaren. Tillsätt socker och eventuellt ingefära och salt.
De krossade jordgubbarna kan frysas in och avnjutas hela av året. Krossa då en liter i taget och häll på platspåse.
Sunday, August 26, 2018
Saturday, August 25, 2018
Mojitosorbet
2 ½ dl socker
3 dl vatten
5–7 kvistar mynta
2 äggvitor
rivet skal av 2 limefrukter
1 1/2 dl pressad lime (3–4 frukter)
Extra myntablad
ev rom till servering
Koka en lag av socker och vatten samt hela myntakvistar. Koka i cirka 5 minuter utan lock. Sila bort myntan. Vispa en äggvita till stadigt skum. Häll ner den heta sockerlagen i äggvitan lite i taget under vispning. Fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Rör ner pressad lime, rivet skal och en matsked mycket fint hackade myntablad. Frys in i glassmaskin. Häll över i en plastlåda och placera i frysen 1-2 timmar innan servering. Servera glassen eventuellt med några stänk rom.
3 dl vatten
5–7 kvistar mynta
2 äggvitor
rivet skal av 2 limefrukter
1 1/2 dl pressad lime (3–4 frukter)
Extra myntablad
ev rom till servering
Koka en lag av socker och vatten samt hela myntakvistar. Koka i cirka 5 minuter utan lock. Sila bort myntan. Vispa en äggvita till stadigt skum. Häll ner den heta sockerlagen i äggvitan lite i taget under vispning. Fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Rör ner pressad lime, rivet skal och en matsked mycket fint hackade myntablad. Frys in i glassmaskin. Häll över i en plastlåda och placera i frysen 1-2 timmar innan servering. Servera glassen eventuellt med några stänk rom.
Daimglass
4 äggulor
150 g socker
150 g mjölk
250 g grädde
Daimkulor
Vispa äggulor och socker. Tillsätt grädde och mjölk, blanda väl. Häll blandningen i glassmaskinen. När glassen börjar bli klar häll över i en plastlåda och blanda i daimkulorna. Ställ i frysen minst 2-3 timmar.
150 g socker
150 g mjölk
250 g grädde
Daimkulor
Vispa äggulor och socker. Tillsätt grädde och mjölk, blanda väl. Häll blandningen i glassmaskinen. När glassen börjar bli klar häll över i en plastlåda och blanda i daimkulorna. Ställ i frysen minst 2-3 timmar.
Italiensk zucchinisoppa
800 g zucchini
2 msk finhackad lök
1 msk smör
1 msk olja
2 hönsbuljongstärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
½ krm peppar
1 tsk basilika
2 äggulor
1 dl riven parmesanost eller annan ost med mycket smak
Krutonger
6 skivor formfranska
5 msk smör
Skala zucchinin med potatisskalare så att det yttersta gröna försvinner, men det inre ljusgröna är kvar. Skär zucchinin i sockerbitsstora bitar. Fräs löken i smör och olja. Fräs zucchinin i smör och olja utan att bryna det. Späd med buljong och krydda med salt, peppar och basilika. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter under lock eller tills zucchinin är mjuk. Vispa samman äggulorna med osten och en skvätt vatten. Ta av soppan från värmen och häll ägg-blandningen i soppan, som sedan inte får koka.
Dela formfranskan i sockerbitsstora bitar och stek i omgångar med smör tills de får fin färg.
2 msk finhackad lök
1 msk smör
1 msk olja
2 hönsbuljongstärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
½ krm peppar
1 tsk basilika
2 äggulor
1 dl riven parmesanost eller annan ost med mycket smak
Krutonger
6 skivor formfranska
5 msk smör
Skala zucchinin med potatisskalare så att det yttersta gröna försvinner, men det inre ljusgröna är kvar. Skär zucchinin i sockerbitsstora bitar. Fräs löken i smör och olja. Fräs zucchinin i smör och olja utan att bryna det. Späd med buljong och krydda med salt, peppar och basilika. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter under lock eller tills zucchinin är mjuk. Vispa samman äggulorna med osten och en skvätt vatten. Ta av soppan från värmen och häll ägg-blandningen i soppan, som sedan inte får koka.
Dela formfranskan i sockerbitsstora bitar och stek i omgångar med smör tills de får fin färg.
Subscribe to:
Posts (Atom)