Monday, September 15, 2014

Pulled Beef Especial

1 kg högrev
4 msk rapsolja
Salt
Peppar

Marinad
3 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk farinsocker
2 kvistar/2 msk rosmarin
2 msk tomatpuré
1 msk whisky vinäger
1 dl vatten
2 dl rött vin
1 tärning köttbuljong
3 lagerblad
1-2 msk majsena

Gnid högreven rikligt med salt och peppar. Värm rapsoljan i en stekgryta. Bryn högreven så att den får ordentlig stekyta.

Marinad
Pressa vitlöken i en gryta. Fräs vitlöken i rapsoljan. Låt farinsockret smälta tillsammans med vitlöken. Blanda i rosmarin, tomatpuré, whisky vinäger, vatten, vin, buljong och lagerblad. Låt marinaden koka upp. Häll marinaden över högreven och låt allt småkoka i 4-6 timmar. Om marinaden inte täcker högreven helt så vänd högreven 1 ggr/timme. När köttet kan dras sönder med en gaffel är det klart. Sila av marinaden och red den med 1-2 msk majsena. Låt koka 2-3 minuter och lägg sen tillbaka köttet och riv söder det med 2 gafflar

No comments:

Post a Comment