1 lök
1 morot
2 st vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
4 enbär
1 msk timjan
2 tsk salt
100 g smör
Dela revbenssidan i bitar så att de får plats i en stekpåsen utan att benen tar sönder påsen. Späcka revbenen med vitlök. Gnid in revbenen i rikligt med salt & timjan. Hacka lök och morot i mindre bitar. Varva revben med lök, morot och krossade enbär i stekpåsen. Fördela smöret och buljongtärningen överst i högen med revben. Ställ in all i ugnen i 175 grader i 2 timmar.
Glace:
1 dl ketchup
2 msk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja
1 msk soja
2 msk honung
peppar
(ett par droppar liquid smoke)
Blanda ihop alla ingredienser till glacen och häll på en återvunnen ketchupflaska.
Ta ut revbenen och borsta av lök & morotsbitar. Placera på grillen (ca 150 grader) på indirekt värme och pensla med glace. Grilla i ca 30 min och applicera rikligt med glace på båda sidorna.
2 comments:
Tack för ett gott recept,glazen går ju att variera efter egen smak.Min blev väldigt stark och god med torkad habanero av den starkaste sorten.:)
Ska man inte koka revbenen först?
Post a Comment