Tuesday, April 5, 2016

Fläskpannkaka

3 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk strösocker
1 tsk bakpulver
6 dl havremjölk
6 ägg
300 g rimmat sidfläsk
olja

Stekt äpple:
3 äpplen
1 tsk strösocker
olja
malen ingefära
salt

Sätt ugnen på 225º.
Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver. Vispa med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg och resten av mjölken. Skär fläsket i tärningar och stek det tills det är knaprigt. Smörj en långpanna med olja. Häll pannkakssmeten i långpannan och fördela fläsket i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem med sockret i olja i en stekpanna tills de fått färg. Smaka av med salt och ingefära.

No comments: