2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
4 msk olivolja
1 knippe färsk bladpersilja
20 kvistar färsk citrontimjan
4 tsk farinsocker
4 bitar hassel till rökning.
salt
Rensa fisken genom att ta bort inälver och gälar. Skär ett par snitt i fiskens fjäll så att kryddorna kan komma in. Salta fisken rikligt både inuti och utanpå. Låt fisken stå framme en timme för att tempereras och dra in saltet ordentligt.
Starta grillen :)
Placera fisken på en bit aluminiumfolie. Krydda fisken inuti med lite av olivoljekryddning och fyll med ett par kvistar persilja och citrontimjan. Strö mer persilja och citrontimjan ovanpå fisken och avsluta med att strö 1 tsk farinsocker ovanpå varje fisk, och möjligtvis lite mer salt.
Grilla fisken på indirekt värme, men låt aluminiumfolien vara öppen uppåt. Vänd på fisken efter 10-15 minuter och lägg på hasseln för röksmak. När köttet släpper benen är fisken klar.
No comments:
Post a Comment