Sunday, May 2, 2010

Kycklingpaj

4-5 personer

1 stekt kyckling skinn och benfri i bitar

Mördeg
5 dl vetemjöl
225 g margarin
2 krm salt
1 ägg
1 msk vispgrädde

Fyllning
200 g champinjoner
salt, peppar
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl tärningsbuljong
1 röd paprika i bitar
8 små lökar, förvällda och smörstekta
1/2 pkt tinade smörkokta bönor

Redning
1-2 tsk arrowrot

Pensling
äggula

1 Mördeg. Lägg mjölet på bakbordet. Hacka in matfettet till en grynig massa. Tillsätt salt, ägg, grädde. Arbeta snabbt ihop degen och lägg den kallt att vila.
2 Rensa och skölj champinjonerna dela dem och stek i smör. Salta och peppra. Slå på grädden i omgångar. Späd med buljong och vin. Lägg ner paprika, lök, bönor och kycklingbitar. Låt småkoka sakta en stund. Red av med lite arrowrot utrörd i vatten.
3 Kavla ut mördegen. Klä en vattensköljd form med den. Picka botten med en gaffel.
4 Lägg i den avsvalnade fyllningen. Kavla ut resten av degen och lägg som ett lock över. Garnera efter tycke och smak. 5 Pensla med äggula. Grädda i 200 grader ca 30 min. Servera med grönsallad.

No comments: