1 fint hackad gul lök
1/2 msk smör
150 g kycklinglever
1/2 msk torkad grönpeppar
7-8 torkade enbär
1 vitlöksklyfta pressad
500 g nötfärs
250 g fläskfärs
1/2 tsk smulad timjan
2 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
1 msk potatismjöl
1 ägg
2 dl vispgrädde
Fyllning
200g färska champinjoner
1 msk smör
Stek löken. Kör kycklinglever, lök, krossad grönpeppar och enbär till en jämn smet i matberedaren. Häll över i en bunke och blanda med resten. Låt stå kallt för att kryddorna ska mogna. Stek svampen, salt, kallna. Smörj en form för 1 1/2 - 2 liter. Blanda i svampen i färsen. Häll i färsen, släta till och täck med aluminiumfolie. Låt stå i ugn 45 minuter i 200 grader på nedersta falsen. Den ska ha blivit fast och något grårosa. Sätt något på folien i mitten så att vätska rinner av när den står kallt i kylen över natten.
No comments:
Post a Comment